Hoe u de perfecte prijsverhogingsbrief schrijft: 10 tips en voorbeelden (2024)

Het afgelopen jaar heb ik, net als veel andere millennials, een huis gekocht. En helaas heeft dit huis veel TLC nodig. Als je niet hebt opgelet, laat me het nieuws vertellen: materialen zijn tegenwoordig erg duur. Krantenkoppen die schreeuwen over hout- en glasprijzen en vertragingen in de toeleveringsketen betekenen dat ik veel brieven over prijsverhogingen heb ontvangen.

En eerlijk gezegd vind ik het niet erg. We moeten allemaal de kost verdienen en soms betekent dat prijsstijgingen.

Hoe u de perfecte prijsverhogingsbrief schrijft: 10 tips en voorbeelden (1)

Dus hoe verhoogt u de prijzen zonder klanten te verliezen? Het zit allemaal in de levering. Daarom ga ik met je delen hoe je een perfecte prijsverhogingsbrief (of e-mail of aankondiging) schrijft. Ik ga behandelen:

  • Gemeenschappelijke rechtvaardigingen voor een prijsverhoging.
  • Best practices voor het communiceren van een prijsverhoging aan uw klanten.
  • Voorbeelden van prijsverhogingsbrieven en tips om u te helpen uw eigen brieven te schrijven.

Veelvoorkomende redenen om uw prijzen te verhogen

Stel dat u een prijsverhoging overweegt, maar u weet niet precies hoe u dit moet rechtvaardigen. Uw klanten, werknemers en prospects moeten weten waarom de kosten stijgen, wanneer ze de verandering kunnen verwachten en welke productveranderingen daarmee gepaard gaan.

Hier zijn drie veelvoorkomende redenen waarom u mogelijk de prijzen moet verhogen.

1. U moet stijgende kosten opvangen

Net zoals we allemaal te maken hebben met stijgingen van de kosten van levensonderhoud, zullen de kosten van uw voorraden en personeel natuurlijk in de loop van de tijd stijgen. God zegene de inflatie?

Zorg ervoor dat u in de loop van de tijd een gezonde ROI kunt behouden, na uw prijsverhoging. Hoewel er nog veel meer zakelijke overwegingen en marktonderzoek nodig zijn om uw prijsverhoging te berekenen, is het altijd goed om te anticiperen op de stijgende kosten van elk artikel dat in uw productaanbod terechtkomt.

Is jouwbedrijf groeit? Stijgen de kosten van materialen of software die u gebruikt? Rekenen uw concurrenten aanzienlijk meer dan u?

Hoe u de perfecte prijsverhogingsbrief schrijft: 10 tips en voorbeelden (2)

Afbeeldingsbron

Verwant:Onze vrienden bij LOCALiQ delen tips om uw bedrijf beter te makenmarketing tijdens inflatie.

2. Je bent gedraaid of verplaatst

Bedrijven evolueren in de tijd. Sommigen beginnen als de goedkoopste optie die er is, maar naarmate ze een beter idee krijgen van hun ideale doelgroep en marktomstandigheden, kunnen ze zich richten op het bedienen van duurdere klanten.

Of misschien bloeit uw bedrijf en kan uw team niet alle bestellingen, abonnementen, pakketten, enz. aan. Dat is een teken dat het tijd is om uw prijzen te verhogen. Dit kan natuurlijk uw klantenbestand verkleinen terwijl u dezelfde inkomstenstroom behoudt. Nog beter? Je kunt die zeurende klanten die je gewoon niet meer kunt uitstaan, dumpen.

Tegelijkertijd hernoem je jezelf naar een premium bedrijf. Denk aan: hoge kwaliteit, hoge investering, hoge beloning. De Lamborghini van uw branche. Wie wil dat nou niet?!

3. U verkoopt (of wilt beginnen) aan retailers

Hoewel ik me kan identificeren met degenen die de gewoonte hebben gekregen om * alles * van Amazon, of Grubhub of Etsy te kopen, is de realiteit dat leveranciers de prijs van gemak betalen.

Dezewinkelierscommissie aannemen van bedrijven, de prijs van zakendoen. En dat is begrijpelijk voor de efficiëntiefactor. Als uw klanten deze retailers gebruiken, zullen ze begrijpen dat u de prijzen op die platforms moet verhogen. Leg dit concept in duidelijke bewoordingen uit, met voldoende waarschuwingen, in uw prijsverhogingsbrief.

Hoe u de perfecte prijsverhogingsbrief schrijft: 10 tips en voorbeelden (3)

Voorbeelden van brieven met prijsverhogingen en best practices

Niemand wil zijn klanten informeren over een prijsverhoging, maar als je het op de juiste manier aanpakt, kun je het risico opkarnenen/of boze reacties. Hier zijn negen tips samen met voorbeelden om u te helpen het goed te doen.

1. Geef de wijziging eerst door aan uw team

Zorg ervoor dat al uw teams op de hoogte zijn van deze aanpassing. Het verhogen van uw kosten heeft gevolgen voor elk team in het bedrijf, direct of indirect. Terwijl uw klantenserviceteam moet weten hoe ze vragen moeten beantwoorden, moeten uw marketing- en verkoopteams begrijpen hoe ze de nieuwe prijzen moeten uitleggen en aan nieuwe klanten kunnen verkopen.

2. Neem direct contact op met klanten...

Dit behoeft nauwelijks uitleg. Als je verblind bent door de stijgende kosten van lidmaatschappen (Boston Sports Club, ik kijk naar jou), weet je dat hetniet cool. Oefen hier de Gulden Regel. En maak het glashelder - zowel in de onderwerpregel als in de eerste paar zinnen van de brief/e-mail.

3... Meerdere keren

Hoewel je prioriteit moet geven aan de communicatiemethode die ze gewend zijn, wil je ze misschien ook op de hoogte stellen via direct mail of zelfs telefoon, afhankelijk van jerelatie met uw klanten.Ik raad aan dezelfde merksjabloon te gebruiken die u gebruikt voor andere bedrijfsaankondigingen, zoals een productupdate, aankondiging van een fondsenwerving, uitnodiging voor een evenement ofscherp geprijsde aanbieding.Het is vertrouwd en loopt niet het risico verstrikt te raken in spamvallen. En als u via e-mail verzendt, volgt u dezetips voor het schrijven van e-mailszoals on-brand blijven.

4. Geef ruim van te voren op

De beste praktijk hier zou ongeveer twee maanden na de prijsverhoging moeten zijn, vooral als het abonnementskosten zijn. Hierdoor kunnen uw klanten annuleren zonder uw beleid te schenden, of hun budget dienovereenkomstig aanpassen.

Voeg indien mogelijk de exacte datums toe waarop uw prijs voor elke klant wordt verhoogd. Met een beetje SQL kunt u meestal de begindatum van het abonnement en de datum van de wandeling invoegen.

5. Segmenteer en personaliseer

Dit is een gegeven voor iedereenemail reclame, maar om een ​​iets andere reden. Als de prijsverhoging verschillende implicaties heeft voor verschillende klanten, stuur dan geen algemene e-mail waarin uw klanten moeten doorspitten en uitzoeken wat op hen van toepassing is. Segmenteer uw klanten per abonnement of service, zodat u de berichten kunt personaliseren en de belangrijke details glashelder kunt maken.

U kunt ook segmenteren op basis van hoe lang de klant al bij u is, zodat u iets speciaals kunt bieden in naam vanklantenbinding(bijv. uw huidige prijs met nog een maand verlengen of tijdelijk gratis toegang geven tot een geüpgradede functie).

Hoe u de perfecte prijsverhogingsbrief schrijft: 10 tips en voorbeelden (4)

6. Wees informatief maar kort

Dit is een van onze topperstips voor het schrijven van e-mails, en het is cruciaal voor aankondigingen van prijsverhogingen. Breng de exacte verhoging over, waarom u deze verhoogt, wanneer deze van kracht wordt en of er enige actie van hun kant nodig is. Maar ga niet in op de details van de verhoging. Klanten willen gewoon de feiten weten. Bovendien begint te veel uitleg defensief en verontschuldigend te klinken. Wees zelfverzekerd en beknopt met uw schrijven (leer hier hoe je dat doet!).

Hoe u de perfecte prijsverhogingsbrief schrijft: 10 tips en voorbeelden (5)

7. Maar niet te kort

Hoewel Netflix zeker heel korte e-mails stuurt over prijsverhogingen, zou ik niet aanraden om met dit soort in-app-meldingen te gaan:

Hoe u de perfecte prijsverhogingsbrief schrijft: 10 tips en voorbeelden (6)

Terwijl ja, hetisNetflix, dus we begrijpen dat ze deelnemen aan streamingoorlogen, het is geen excuus om dit ... beknopt te zijn. Het voelt een beetje arrogant om tegen je abonnees te zeggen: 'Hé. Uw vergoeding stijgt omdat we de beste in de branche zijn. Vind je het niet leuk? Het kan ons niet schelen. Annuleer uw abonnement. Doei."

Zoals ik al zei, doe dat niet.

8.Link naar een FAQ-pagina

Uw e-mail met prijsverhogingen geeft de onmiddellijke informatie waar uw klanten naar op zoek zijn: hoeveel, wanneer en waarom. Maar voor sommige bedrijven is het niet zo zwart-wit. Misschien wilt u een pagina met veelgestelde vragen maken om hypothetische vragen te beantwoorden, vervolgvragen die u verwacht te beantwoorden en nuttige context te bieden.

Dit kan een toestroom van telefoontjes en e-mails voorkomen, en laat ook zien dat je hier goed over hebt nagedacht en je klanten goed kent. Adobe heeft dit bijvoorbeeld gemaaktFAQ-paginadat verklaart de prijsstijging in historische termen en belicht nieuwe features.

Hoe u de perfecte prijsverhogingsbrief schrijft: 10 tips en voorbeelden (7)

Hier is nog een voorbeeld van een veelgestelde vraag:

Hoe u de perfecte prijsverhogingsbrief schrijft: 10 tips en voorbeelden (8)

9. Zorg voor een duidelijke manier om ondersteuning te krijgen

Zelfs met een pagina met veelgestelde vragen zijn er nog steeds klanten die gewoon met een mens willen praten, of dat nu is om geruststelling te krijgen, met u te onderhandelen of gewoon te klagen. Zorg ervoor dat u hen een duidelijke manier geeft om contact op te nemen en dat uw ondersteuningsteam is voorbereid.

Hoe u de perfecte prijsverhogingsbrief schrijft: 10 tips en voorbeelden (9)

10. Verhoog de prijzen niet vaker dan één keer per jaar

Voordat u uw prijsverhoging in een brief aan klanten aankondigt, moet u ervoor zorgen dat het team er absoluut zeker van is dat de prijs zo lang mogelijk hetzelfde blijft (idealiter ten minste een jaar), zelfs als dit betekent dat u uw verhoging een beetje moet verhogen om een ​​buffer te hebben. Het is beter om slechts één keer de brenger van slecht nieuws te zijn. Bovendien kunnen kleine meerderingen dicht bij elkaar stiekem lijken.

Dit maakt de zaken ook minder verwarrend als u een abonnementscyclus heeft. Zoals hierboven vermeld, zijn er tal van zakelijke berekeningen die ingaan op de exacte aanpassing, en dit is een essentieel onderdeel daarvan.

Hoe schrijf je een prijsverhogingsbrief aan klanten [samenvatting]

Hoewel niemand graag een prijsverhogingsbrief stuurt of ontvangt, kunt u deze tips gebruiken om de ervaring voor uw klanten en klanten zo positief mogelijk te maken.houd ze trouw.

  1. Breng eerst alle teamleden op de hoogte.
  2. Rechtstreeks contact opnemen met klanten.
  3. Laat het ruim op tijd weten.
  4. Segmenteer en personaliseer uw e-mails.
  5. Wees informatief maar kort (maar niet onbeleefd).
  6. Zorg voor een pagina met veelgestelde vragen.
  7. Zorg voor een duidelijke manier om ondersteuning te krijgen
  8. Beperk prijsverhogingen tot één of minder per jaar

We zijn altijd op zoek naar goede voorbeelden van goede (of lelijke) prijsverhogingsbrieven! Stuur ze onze kant op voor opname in dit bericht.

Hoe u de perfecte prijsverhogingsbrief schrijft: 10 tips en voorbeelden (2024)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Rueben Jacobs

Last Updated:

Views: 5539

Rating: 4.7 / 5 (77 voted)

Reviews: 92% of readers found this page helpful

Author information

Name: Rueben Jacobs

Birthday: 1999-03-14

Address: 951 Caterina Walk, Schambergerside, CA 67667-0896

Phone: +6881806848632

Job: Internal Education Planner

Hobby: Candle making, Cabaret, Poi, Gambling, Rock climbing, Wood carving, Computer programming

Introduction: My name is Rueben Jacobs, I am a cooperative, beautiful, kind, comfortable, glamorous, open, magnificent person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.